Screenplay by Oyler Wu Collaborative

Screenplay by Oyler Wu Collaborative

Designed for Dwell on Design 2012, Screenplay by Oyler Wu Collaborative is conceived of as a ‘play’ on one’s visual perception. This 21 foot long screen wall is constructed of 45,000 linear feet of rope strung through a series of lightweight steel frames. The wall is designed with the intention of provoking a sense of curiosity by slowly revealing its form and complexity through physical and visual engagement with the work.

As the viewer moves around the wall, its 3D qualities reveal a more complex system of deep sectional cavities, twisting surfaces, and material densities. The experience is meant to build on an ‘on again/off again’ system of pattern legibility, using optical effects as a means of provoking engagement in the work.

all images © Oyler Wu Collaborative

Screenplay by Oyler Wu Collaborative

Screenplay by Oyler Wu Collaborative

Screenplay by Oyler Wu Collaborative

Screenplay by Oyler Wu Collaborative

source: Oyler Wu Collaborative (via Archdaily)